Insidesjobb och Utsidesjobb

“Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att veta skillnaden”.

Dagens övning hjälper dig se skillnaden och ger dig ett verktyg för att lägga mer energi på det du kan påverka och mindre på det du inte kan påverka.

GÖR SÅ HÄR: Skriv ut pdf:en. Tänk på en situation som kostar dig energi. Skriv ner det du tänker, dvs insidesjobbet i vänstra spalten (saker som upptar ditt sinne). Skriv ner vad du gör på utsidan för att påverka situationen i den riktningen du vill i den högra spalten. Finns det något i den vänstra spalten som du kan översätta från insidesjobb till utsidesjobb, dvs ta från tanke till handling? Notera till nya saker i högerspalten och planera in i din kalender.

När du noterat allt du kommer på; reflektera kring hur mycket energi det kostar att fortsätta med insidesjobbet. Vad skulle du ge för råd till någon annan? Nästa gång tankarna dyker upp, notera att det bara är tankar och att det är energikrävande insidesjobb. Låt dem passera, vila i förvissningen att du har gjort vad du kan på högersidan och att jobba på vänstersidan faktiskt inte hjälper!

PDF för utskrift (klicka här)

 

Insidesjobb vs utsidesjobb.jpg